Paket pris:2500kr(2dagar,teori och praktik)
Teori:1000kr(en dag)
Praktik:1500kr(en dag)
Vi erbjuder olika styckningskurser som kan anpassas till din nivå eller önskan.
I våra kurser får du bland annat lära dig hur man tar hand om kött, anatomi, teknik, säkerhet och hygien.
Kursmaterialet utgår från livsmedelsverkets rekommendationer när det gäller kötthantering.
En styckningskurs kan vara den perfekta presenten till en nybliven jägare. Detta går att köpa som presentkort via oss i våra butiker eller direkt här på hemsidan.
Är du jaktledare och vill att ditt lag ska avancera? Välkommen in till oss för bästa kunskap, kvalité och teknik.
För att en kurs ska starta behöver vi ha minst fem stycken deltagare.
Styckningskurser som vi erbjuder:
Observera att varje djur har en egen styckningskurs,
Kursledaren är en utbildad slaktare, styckare och godkänt kött klassificerare hos Jordbruksverket av följande djurslag : nöt, lamm(får),häst,gris,get slakt kroppar och han har lång erfarenhet genom slakt och styckning,ja han har slaktad och styckad mer än du har hår på din kropp så du få känna dig att du är på rätt plats och lära dig slakt & styckning av kött.
läs mer på Piteå tidningen:
https://pt.se/nyheter/arnemark/artikel/kottig-utbildning-i-arnemark-/elw282wlKöttig utbildning i Arnemark
Det handlar om att ta hand om filén och rostbiffen på bästa sätt. Gunnar Lindkvist, Stefan Olovsson och Morgen Strandberg kollar tekniken.
Foto: Tommy Norin
Nawid Soltani i Arnemark vet hur man styckar ett djur och den knivskarpa kunskapen delade han med sig vid en kurs på söndagen.
Arnemark 29 mars 2020 16:29
Nawid Soltani kommer från Iran där han fick lära sig av sin far att slakta. Nu för han kunskapen vidare genom att arrangera kurser vid sitt företag Arnemarks köttservice som han driver sedan ett år tillbaka. Utbildningen bygger på regler som Livsmedelsverket tagit fram i hur man hanterar kött.
På söndagen träffade PT tre kunskapstörstande personer. Stefan Olovsson från Hortlax har jagat älg i 25- 30 år inom Hortlax jaktvårdsområde. Han vill lära sig mer om hur man styckar.
– Jag får mest hålla i klövarna och klä av älgen, men jag vill kunna göra mer själv, säger han.
Conny Lindkvist från Öjebyn har hållit i bössan sedan han var 16-17 år. Han jagar älg inom Öjebvns JVO.
– Det är oftast de äldre som är först framme med kniven så jag har inte fått hantera den så mycket, men här vill jag lära mig mer om styckning. Det finns ju många sätt på hur man kan hantera kött, säger han.
Morgen Strandberg från Lillpite jagar inte älg. Däremot försöker han få turister till sin stugby i Mellanström där han också serverar mat.
– Jag planerar att skaffa en mörningsskyl, att stycka själv och servera kvalitativ mat till gästerna, säger han.
När PT besöker Nawid Soltanis köttbod har trion hunnit med att gå igenom teoretiska delar i hur man tar hand om köttet och de har styckat framdelen på en kviga.
Soltani visar sin skicklighet i hur man skär loss delar så optimalt som möjligt och att det är viktigt att hantera kniven i från sig för att undvika olyckor.